abonneren

Eerste publieke testversie mobiele browser Skyfire

De eerste publieke betaversie van Skyfire biedt gebruikers van Windows Mobile 5, Windows Mobile 6 en Symbian S60 smartphones een volledige webbrowse-ervaring. Skyfire is geoptimaliseerd voor online media.Volgens marketeers zijn drie "schermen" van levensbelang voor de hedendaagse consument: een televisiescherm, een computerscherm en het beeldscherm van een mobiele telefoon. Voor dit laatste scherm wordt nog weinig media aangeboden. Mobiele telefoons krijgen wel steeds meer opslagruimte waardoor er in principe grote hoeveelheden audio- en videobestanden op gezet kunnen worden.
Maar omdat de meeste contentaanbieders zich focussen op streaming media lopen smartphones achter bij de andere twee "schermen".

De mobiele browser Skyfire moet daar verandering in brengen. De ontwikkelaars hebben in versie 0.8 de laadtijden van webpagina's en het binnenhalen van streaming media versneld. Met de browser kunnen gebruikers afbeeldingen en PDF-bestanden downloaden. De interface van Skyfire is zo ontworpen dat het zich minder richt op tekst en meer op beeld.

De betaversie is alleen beschikbaar voor Amerikaanse websurfers.


Website: www.skyfire.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie