abonneren

Eerste publieke beta Opera 9.6 beschikbaar

De eerste publieke testversie van Opera 9.6 is uit. Het lijkt er sterk op dat de ontwikkelaars goed hebben gekeken naar Google's Chrome. De nieuwe versie heeft een verbeterde rendering-engine en komt met een aantal nieuwe functies.Opera staat op de vierde plaats van meest gebruikte browsers. Ontwikkelaars doen er alles aan om te voorkomen dat de browser door de nieuwe concurrentie van Chrome afzakt naar een vijfde plaats. De betaversie van Chrome is op dit moment nog niet zo populair dat het de positie van Opera bedreigt, maar Opera voelt al wel de hete adem van Chrome in zijn nek.


Versie 9.6 bevat weinig grote aanpassingen. De nieuwe versie heeft een aantal nieuwe functies en ontwikkelaars hebben een aantal bugs die in versie 9.5 zaten gerepareerd. Ontwikkelaars hoefden ook geen grote aanpassingen te doen aan de browser omdat het nog gemakkelijk kan concurreren met nieuwere browsers als Google Chrome. Zo heeft Opera al een aantal versies lang functies die in Chrome plotseling als revolutionair worden gezien, zoals het toevoegen van zoekmachines op websites aan de lijst met zoekmachines van de browser, en het slepen van tabbladen tussen twee vensters zonder dat de content op de webpagina opnieuw moet worden opgehaald.

Andere pluspunten van Opera 9.6 zijn de snelheid van de browser en de goede score in de Acid3-test. In juni scoorde versie 9.5 83 procent. Versie 9.6 scoort 85 procent. De eerste betaversie van Google's Chrome scoort "maar" 79 procent.


Download: www.opera.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie