abonneren

Eerste Nederlandse Second Life magazine van start

Het kon niet uitblijven. Nederland heeft zijn eerste digitale magazine over Second Life onder de naam secondlife.blogo.nl. De schrijvers, zelf bewoners van deze 3D virtuele wereld, gaan dagelijks informeren over het reilen en zeilen in Second Life.

Door de grote media-aandacht die dit fenomeen momenteel krijgt, is de informatiebehoefte onder internetters groeiende en secondlife.blogo.nl voorziet hierin. Het weblog valt onder de vlag van het professionele weblognetwerk Blogo.nl.

De schrijvers achter Secondlife.blogo.nl zijn de Second Life bewoners Damien Simons en Dobre Vanbrugh: "Online virtuele werelden als Second Life bieden een fascinerende nieuwe ontwikkeling binnen online media. Het is geen science fictie meer, maar biedt compleet nieuwe platforms voor content, ontmoeting, informatie en creatie. Meer nog dan dat, deze werelden bieden wat de consument van nu zoekt: een nieuwe manier van communiceren, een speeltuin, een plek voor nieuwe mogelijkheden, co-creatie, ontmoeting zonder grenzen, een eigen universum. Hoewel Second Life maar één van de bestaande virtuele werelden is en wellicht over een paar jaar weer voorbij is gestreefd door nieuwe vormen, willen wij op dit moment de Nederlandse consument op de hoogte houden van ontwikkelingen, mogelijkheden en kanttekeningen rondom Second Life".

Stephan Fellinger, oprichter van Blogo.nl: "De groep Nederlanders die geïnteresseerd is in Second Life wordt elke dag groter. Daarnaast gebeuren er elke dag veel bijzondere dingen in Second Life en daar valt dan veel over te schrijven. We richten ons met secondlife.blogo.nl op de huidige Nederlandstalige bezoekers en bewoners van Second Life en zij die op de hoogte willen blijven over de ontwikkelingen rondom dit fenomeen. Daarnaast willen we mensen die Second Life nog nooit hebben bezocht, maar wel nieuwsgierig zijn naar deze nieuwe wereld, wegwijs maken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord