abonneren

Eerste mobiele VoIP-applicatie via WiFi voor iPhone

Ontwikkelaar fring introduceert als eerste een mobiele VoIP-applicatie voor de Apple iPhone. Met fring op hun iPhone kunnen gebruikersvia VoIPbellen, chatten en contact leggen met al hun Skype-, MSN Messenger-, Google Talk-, ICQ-, Twitter-, Yahoo- en AIM-vrienden. De applicatie maakt gebruik van de ingebouwde WiFi-verbindingin de iPhone.

De applicatie is ontwikkeld samen met het onderzoeksinstituut Holon Institute of Technology in Israël. fring brengt de bètaversie vroegtijdige uit om aan de dringende vraag van iPhone-gebruikers tegemoet te komen. De ontwikkelaar wil tegelijkertijd gebruikerservaringen verzamelen en de feedback gebruiken om de applicatie door te ontwikkelen. De volledige applicatie moet later dit jaar verschijnen.

iPhone-gebruikers kunnen met fring via WiFi gratis of tegen zeer lage kosten over het mobiele internet bellen. Het maakt het niet uit of vrienden achter hun pc zitten of bereikbaar zijn op hun mobiele telefoon of een ander apparaat met een internetverbinding.

Tijdens het inloggen maakt fring automatisch een geïntegreerde adressenlijst aan. In die lijst combineert fring alle contacten uit de geselecteerde internetcommunity's. Doordat fring altijd aanstaat krijgt de gebruiker op zijn iPhone speciale real-time aanwezigheidsindicatoren te zien. Deze icoontjes tonen voortdurend of contactpersonen online, afwezig of in gesprek zijn. Ook is te zien of contactpersonen bereikbaar zijn op hun mobiele telefoon of computer.

Het enige dat een fring-gebruiker nodig heeft om de fring-bètaversie te kunnen gebruiken, is een ‘geopende' iPhone met Installer en een WiFi-toegang. Net als alle andere fring-versies is de iPhone-versie gratis te downloaden en kosteloos te gebruiken.

fring werd gelanceerd in februari 2007. Sinds januari 2008 groeit de fring-gemeenschap met meer dan 100.000 nieuwe fringers per maand, verspreid over zo'n 180 landen. De bedrijfsfilosofie van fring is het verspreiden van maximale mobiele vrijheid onder zoveel mogelijk gebruikers van mobiele telefoons. De lancering van de iPhone-applicatie ziet fring als een nieuwe, belangrijke stap in de goede richting.

De bètaversie van de populaire fring-applicatie is per direct te downloaden op http://www.fring.com/.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie