abonneren

Eerste krant op elektronisch papier een feit

De Franse uitgever Les Echos brengt sinds gisteren als eerste ter wereld de dagelijkse krant uit op elektronisch papier. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van de (Nederlandse!) iRex iLiad. Deze e-reader heeft een wifi-module waardoor continu draadloos updates en nieuwe informatie kunnen worden gedownload. Een jaarabonnement op de service van Les Echos kost, inclusief een iLiad, 769 euro.

iRex biedt, op basis van elektronisch papier, een oplossing om geschreven digitale content te kunnen lezen alsof het op papier gedrukt staat, zonder externe invloeden voor het leesgemak door reflecties en ongewenst invallend licht. Daglicht, of een simpele leeslamp, zijn al voldoende voor een perfecte leesbaarheid.

En net als bij de papieren krant kan de lezer aantekeningen maken, of bepaalde gedeelten markeren. Maar anders dan bij de papieren krant kan hij de van aantekeningen voorziene tekst gemakkelijk overzetten naar zijn pc, of doorzenden en delen met vrienden en collega's.

De lezers van de elektronische krant ontvangen dagelijks van Les Echos twee verschillende edities op hun iLiad, een van Les Echos zelf en een van Agence France Presse (AFP). Beide edities worden gedurende de dag regelmatig via een draadloos netwerk ge-update, zonder dat hier een computer aan te pas hoeft te komen.

Meer weten over e-readers? In Computer Idee 20 (vanaf morgen in de winkel) staat een uitgebreid artikel over dit onderwerp.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie