abonneren

Eerste gekraakte hd-dvd film nu te downloaden

Piraten zien in alles een uitdaging, ook in het kraken van hd-dvd films. Het resultaat is dat de geflopte sf-film Serenity nu te downloaden is als .evo-bestand via BitTorrent. Dit is de eerste 'full-resolution'-rip van een hd-dvd film.Het kan worden afgespeeld met bijna alle dvd-afspeelsoftware.
Het gekraakte bestand is gecodeerd met MPEG-4 VC-1, waardoor het een bestandsgrootte heeft van een luttele 19,6GB.

Een anonieme programmeur die bekend staat als Muslix64 maakte een maand geleden bekend dat de kopieerbeveiliging op hd-dvd was gekraakt met behulp van het open-source programma BackupHDDVD. Dit programma weet op een slinkse manier tussen de mazen van het wettelijk net te glippen door de verantwoordelijkheid van het kraken van hd-dvd bij de gebruiker te leggen en niet bij het programma zelf.

Om een niet-beveiligde backup te maken van een hd-dvd moet de gebruiker het diskvolume en de titelsleutel weten. CyberLink, de makers van het populaire afspeelprogramma PowerDVD, hebben al laten weten dat hun programma niet verantwoordelijk was voor het achterhalen van de titelsleutel van de Serenity hd-dvd . Contentproviders zeggen dat ze niet zullen schromen om sleutels die gekraakt zijn onbruikbaar te maken. Ze moeten daarvoor wel eerst te weten komen met welke applicatie de titelsleutel is gevonden (dit zou nog steeds CyberLink kunnen zijn).

In de toekomst moeten gebruikers die een hd-dvd schijf in hun computer schuiven waarschijnlijk eerst hun afspeelsoftware updaten voordat ze de schijf kunnen afspelen. Dit stelt contentproviders in staat om snel gekraakte sleutels onbruikbaar te maken.

Bron: Ars Technica

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie