abonneren

Eerste foto's van BlackBerry Thunder verschenen

Op internet zijn voor het eerst foto's verschenen van de BlackBerry Thunder, de eerste BlackBerry zonder fysiek toetsenbordje.BlackBerry-fabrikant RIM staat bekend om zijn toestellen met QWERTY-toetsenbordje. De BlackBerry Thunder is echter het eerste toestel van de fabrikant, dat met een virtueel schermtoetsenbordje werkt. Dat RIM bezig was met een dergelijk toestel was al bekend, maar hoe het toestel eruit zou gaan zien bleef nog een goedbewaard geheim. Voor het eerst zijn er nu foto's verschenen.
De BlackBerry Thunder is voorzien van twee virtuele toetsenborden: eentje met QWERTY-indeling en een andere met SureType-indeling waarbij op elke toets twee letters zijn aangebracht. Door het roteren van het toestel kunnen gebruikers tussen beide toetsenbordindelingen schakelen.

Het scherm van de BlackBerry Thunder zal gemaakt zijn van glas en zal net als de iPhone multi-touch ondersteunen. De internetbrowser is gebaseerd op WebKit - net als de Safari-browser op de iPhone. Een verschil met het toestel van Apple is de voelbare feedback: bij het aantikken van het Thunder-scherm voelt de gebruiker een hoorbaar klikgeluid en een zachte trilling, alsof er daadwerkelijk een knop wordt ingedrukt. Dit moet de bediening van bijvoorbeeld het toetsenbord vereenvoudigen.

Het toetsenbord op de foto is te vinden een nog niet definitieve build van BlackBerry OS 4.7. Het uiteindelijke toetsenbord zou er nog iets anders uit kunnen zien.

Via: Crackberry.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord