abonneren

Eerste Beta van 'One Laptop per Child' OS Sugar

Sugar Labs, de ontwikkelaar van de grafische user-interface voor de ‘One Laptop Per Child' XO-1-laptop, heeft de eerste betaversie uitgebracht van zijn nieuwe besturingssysteem ‘Sugar on a stick'. Het besturingssysteem is zo klein dat het opgestart kan worden vanaf een 1GB USB-stick.De OLPC XO-1 leidt nog steeds een strubbelend bestaan. Door de wereldwijde recessie valt de verkoop van de budget-laptop flink tegen. Sugar Labs heeft besloten om een publieke betaversie van zijn Sugar OS uit te brengen zodat het besturingssysteem ook buiten het OLPC-project bekend wordt.


Sugar is gebaseerd op de Linux-distro Fedora LiveUSB. Alle data die het besturingssysteem nodig heeft om op te starten, past op een 1GB USB0-stick.

Iedereen mag van Sugar Labs zijn ‘Sugar on a stick' OS uitproberen. De eindversie van Sugar moet draaien op zoveel mogelijk moderne en legacy hardwareconfiguraties.


Website: wiki.sugarlabs.org/go/Sugar_on_a_Stick

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord