abonneren

Eerste Apple-computer levert miljoen dollar op

Eén van de allereerste Apple-computers is geveild voor een bedrijf van bijna een miljoen dollar, omgerekend zo'n 710,000 euro. De computer werd gekocht door het Henry Ford-museum uit Michigan.

Het gaat om één van de laatst overgebleven modellen van de Apple-1, de eerste computer van het bedrijf die in een oplage van slechts 50 stuks werd gebouwd door Steve Jobs en Steve Wozniak vanuit een garage. Destijds kostte de Apple-1 $666,66, en moest het apparaat door de koper zelf in elkaar worden gezet.

Revolutie

Met de Apple-1 begon een revolutie, omdat met dat model iedereen een computer in zijn huis kon hebben. Mede door die historische waarde wilde de koper er veel geld voor betalen.

Meer dan verwacht

De koper is The Henry Ford Organization, die de computer in het Henry Ford-museum wil plaatsen. Het veilinghuis dat de computer verkocht, verwachtte aanvankelijk niet meer dan een half miljoen dollar te krijgen voor het apparaat, maar dat werd uiteindelijk een heel miljoen.

In 2012 werd ook al een Apple-1 verkocht, die nog werkte. Dat leverde toen $374,500 op.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Veilig, Apple-1

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord