abonneren

Eerste Android-telefoon van HTC pas in 2009?

Voor de tweede keer zijn er geruchten verschenen dat toestellen met Google's mobiele besturingssysteem Android zijn vertraagd. Volgens Barron's Tech Trader Daily zal HTC, een van de meest prominente toestelleveranciers voor Android, pas in het eerste kwartaal van 2009 een toestel op de markt kunnen brengen.Een eerder gerucht van The Wall Street Journal sneed niet zoveel hout: toen werd gezegd dat de toestellen die voor de tweede helft van 2008 waren gepland, ergens aan het einde van het jaar - maar nog steeds in de beloofde tweede helft van 2008 - zouden verschijnen.
Het leverde grote krantenkoppen op, waarin werd gesuggereerd dat Android in moeilijheden zou zijn. Dat zal nu waarschijnlijk weer het geval zijn, omdat het nieuws waar Barron's Tech Trader Daily mee komt een stuk concreter is: contacten van Global Equities Research zeggen dat HTC's eerste Android-toestel is uitgesteld tot het eerste kwartaal van 2009.

Volgens het rapport heeft HTC structurele problemen om te voldoen aan een lijst van Google, waarin verplichte applicaties en functies voor elk Android-toestel worden opgesomd. Het rapport schrijft ook dat veel ontwikkelaars het te druk hebben met andere projecten, voor andere mobiele besturingsystemen.

Google benadrukte in een reactie aan CNET dat ze op schema liggen en dat de eerste toestellen er dit jaar zeker zullen komen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: