abonneren

Eerste Android-telefoon officieel via T-Mobile

Noch Google, noch Deutsche Telekom hebben het officieel bekendgemaakt, maar er zijn sterke geruchten dat T-Mobile de eerste officiƫle aanbieder wordt van een Android-smartphone.T-Mobile wil heel graag de eerste aanbieder zijn van een Android-smartphone. T-Mobile heeft zelfs namens Google gezegd dat de lancering van de eerste Android-smartphone geen vertraging heeft opgelopen. Fabrikant HTC, die exclusief voor T-Mobile de Dash-smartphone produceert, heeft beloofd dat het eind 2008, ruim voor de feestdagen, een Android-smartphone op de markt brengt.

Maar er is meer bewijs dat Amerikanen eind dit jaar een Android-smartphone via T-Mobile kunnen kopen. Op YouTube staat een filmpje waarop de HTC Dream is te zien. Veel mensen denken dat de Dream de eerste Android-smartphone van HTC is. De Dream heeft net als de iPhone een touchscreen, maar ook een uitschuifbaar toetsenbord.

Android-smartphones worden directe concurrenten van Apple's iPhone en van smartphones waarop software draait van ontwikkelaars als Palm, Research in Motion, Microsoft en Nokia. Het Android-platform is ontwikkeld door Google en het is geheel open-source zodat ontwikkelaars vrij zijn om er applicaties voor te ontwikkelen.


Bron: New York Times

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: