abonneren

Eerste Android-mobieltjes pas eind dit jaar te koop

Het duurt nog zeker tot het vierde kwartaal van dit jaar voordat de eerste mobiele telefoons waarop Google's mobiele platform Android draaien op de markt verschijnen. Google zei vorig jaar november dat de eerste Android-mobieltjes halverwege dit jaar te koop zouden zijn. Maar een aantal hard- en softwaremakers hebben moeite de deadline te halen.

T-Mobile USA verwacht in het laatste kwartaal van dit jaar een Android-telefoon klaar te hebben. Het lukt Sprint Nextel niet om zijn Android-telefoon dit jaar nog op de markt te krijgen. China Mobile, met 400 miljoen abonnees de grootste mobiele telecomprovider te wereld, verwacht dat het pas begin 2009 een Android-telefoon kan aanbieden.

Android heeft nog niet veel ontwikkelaars van mobiele software voor zich gewonnen. Google doet nog aanpassingen aan Android en daarom is het voor ontwikkelaars lastig om software voor het open-source platform te ontwikkelen.

De hardwarefabrikanten zijn druk bezig mobieltjes te ontwikkelen, maar zonder innovatieve software is de kans klein dat Android een gevaarlijke concurrent wordt voor Apple's iPhone.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie