abonneren

Eerste alphaversie Firefox 3.0 is te downloaden

De Mozilla Foundatoin heeft een alphaversie van Firefox 3.0 beschikbaar gesteld. Het doel is om een volledige versie gereed te hebben voor het eind van 2007. De nieuwe Firefox-versie krijgt de codenaam 'Gran Paradiso' mee.Het verschijnen van de 3.0-alpha komt vrij snel na het verschijnen van de 2.0-final: er zit amper zes weken tussen. Volgens de Mozilla Foundation wordt er al een jaar lang aan 3.0 gewerkt.
De nieuwe Firefox moet het gat tussen webapplicaties en desktopprogramma's een stuk kleiner maken en betere ondersteuning voor grafische standaarden bieden (zoals Scalable Vector Graphics en Canvas). Dat betekent een complete aanpassing aan de architectuur van Firefox.

Nieuw in 3.0 is ook de ondersteuning voor de grafische Cairo-bibliotheek. Dit kan webpagina's altijd dezelfde layout geven, of ze nu bekeken worden op een normaal scherm, een scherm van een mobiele telefoon of uitgeprint wordt op een printer. Daarnaast moet de nieuwe Firefox een betere browse-, bookmark- en privacybeleving meekrijgen.

Download Firefox 3.0 Alpha
The Inquirer

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie