abonneren

Eerste 4G-netwerk ter wereld gelanceerd

Clearwire en Intel hebben op zes januari gezamenlijk het eerste 4G-netwerk ter wereld gelanceerd. Het netwerk heeft de naam Clear en het stelt consumenten en bedrijven in staat om draadloos over het internet te surfen met echte breedbandsnelheden.Het 4G-netwerk maakt gebruik van WiMax en levert een snelheid van 6mbps via een WiMax USB-modem die direct in een laptop kan worden geplugd. Mobiele gebruikers kunnen met 4mbps over het internet surfen. De modem kost $49,99 maar gebruikers kunnen de modem ook leasen voor $4,99 per maand.

Gebruikers hoeven geen vast abonnement te nemen op het Clear-netwerk. Een gebruiker kan per dag of per maand gebruik maken van het netwerk. Thuisgebruikers kunnen een maandabonnement nemen voor $20 per maand. Een maandabonnement voor mobiel internet kost $30 per maand.

Wanneer een gebruiker zowel een abonnement voor thuis als mobiel afneemt dan krijgt hij korting. Wanneer een gebruiker maar voor een dag gebruik wil maken van het 4G-netwerk dan kost dit $10.
Op dit moment kunnen alleen inwoners van de Amerikaanse steden Portland, Baltimore, en Maryland gebruik maken van het Clear-netwerk.


Website: Clearwire Homepage

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie