abonneren

Eerste $100-laptops verstuurd naar arme kinderen

Het Eén-Laptop-Per-Kind-Project heeft bekendgemaakt dat de eerste tien $100-laptops (die eigenlijk $125 per stuk kosten) zijn verstuurd naar een evenredig aantal bevoorrechte kinderen in ontwikkelingslanden. Deze eerste tien concept-laptops zullen begin volgend jaar worden opgevolgd door 900 concept-exemplaren. Deze exemplaren zullen voornamelijk naar personen en bedrijven gaan die software voor de laptop moeten gaan ontwikkelen.

Pas aan het eind van volgend jaar zullen de goedkope laptops op grotere schaal worden gefabriceerd en zal de kostprijs per laptop afnemen naar $100 per stuk.

De tien concept-laptops die nu verstuurd zijn, hebben 128MB aan RAM-geheugen en een harde schijf van 512MB. De officiële laptops die eind volgend jaar worden verstuurd, zullen waarschijnlijk krachtiger zijn.


Bron: news.mongabay.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord