abonneren

Eénderde tieners wordt online gepest

Uit een onderzoek onder Amerikaanse tieners blijkt dat maar liefst 32 procent te kampen heeft met online pesterijtjes. Onder online pesten vallen dreigementen en het ongewild doorsturen van privéberichten, emails en foto's.Volgens de studie wordt het grootste deel van de online pesterijen slechts als 'vervelend' ervaren door de tieners.
Daarnaast geeft maar liefst 67 procent van de tieners aan dat pesterijtjes vooral in het dagelijks leven plaatsvinden, niet via het internet.

Uit het onderzoek blijft verder dat meisjes tussen 15 en 17 vaker het slachtoffer zijn van cybertreiteren (41%) dan jongens (29%) of jongere meisjes. Ook bij het verspreiden van (al dan niet valse) geruchten zijn meisjes vaker het doelwit (16%) dan jongens (9%). Een ander opvallende conclusie uit het onderzoek is dat bezoekers van sociale netwerksites (MySpace, Facebook) veel vaker het slachtoffer zijn van pesterijtjes (39%) dan tieners die deze site niet bezoeken (23%).

Digital Trends

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord