abonneren

Eén op tien mensen kan geen 3D-films kijken

Een onderzoek van een Britse ooghulporganisatie heeft uitgewezen dat één op de tien mensen niet in staat is fatsoenlijk naar een 3D-film te kijken. Volgens Eyecare Trust heeft dit te maken met een kleine afwijking in de hersenen van de kijker.De organisatie claimt dat ze veel mensen spreken die klagen over het niet fatsoenlijk kunnen waarnemen van 3D-films.
Hierdoor zijn ze een onderzoek gestart, waaruit blijkt dat zo'n 12 procent van de bevolking lijdt aan een afwijking in de hersenen. Deze afwijking zorgt ervoor dat de inviduele berichten die naar de linker- en rechterogen gestuurd worden, niet goed geconstrueerd worden in de hersenen. De hersenafwijking zorgt niet voor problemen in het dagelijkse leven, maar komt alleen bij een ogentest of het kijken van 3D-films naar voren. Volgens Eyecare Trust is de afwijking overigens wel te verhelpen met andere 3D-brillen of visuele therapie.

De uitslag van het onderzoek is slecht nieuws voor bedrijven als Sony en Samsung. Er worden namelijk steeds meer vraagtekens gezet bij de effecten voor de gezondheid. Zo zou Samsung recentelijk een waarschuwing afgegeven hebben bij hun 3D-tv's: deze zouden kunnen leiden tot hoofdpijn en epileptische aanvallen.

Eyecare Trust

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord