abonneren

Een op de drie IT-ers bespiedt collegae

Uit een onderzoek van het beveiligingsbedrijf Cyber-Ark onder 300 IT-professionals blijkt dat één op de drie hun Administrator-rechten misbruikt om vertrouwelijke informatie over collegae - zoals salarissen en persoonlijke e-mailadressen - te achterhalen.Bijna de helft (47 procent) van de respondenten zegt dat ze informatie over collegae hebben die niet nodig nodig is voor hun functie. Voor de meestewerknemers zijn Administrator-wachtwoorden iets wat de IT-afdeling gebruikt om systemen te beheren en te updaten.
Voor veel IT-ers zijn de wachtwoorden echter de sleutels naar het verborgen leven van collegae.

Volgens Cyber-Ark worden Administrator-wachtwoorden minder vaak vernieuwd dan gebruikerwachtwoorden. Ongeveer 30 procent van de Administrator-wachtwoorden wordt elk kwartaal vernieuwd, maar negen procent wordt nooit vernieuwd. In het laatste geval kunnen IT-ers die het bedrijf hebben verlaten nog steeds bij vertrouwelijke informatie over voormalige collegae.


Bron: Reuters

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord