abonneren

Een miljoen PlayStation 3's verkocht in Europa

Sony heeft in Europa inmiddels één miljoen PlayStation 3-consoles verkocht. Aangezien de console pas 9 weken verkrijgbaar is, betekent dat dat de PS3 een betere start heeft dan de PS2 en PSOne bij hun introductie. Toch is niet alles goud wat er blinkt.Sony had eerder al aangegeven dat er bij de lancering van de PS3 maar liefst 600.000 consoles verkocht zijn.
Dat betekent dus dat de opvolgende acht weken hier slechts 400.000 aan toegevoegd hebben, wat enigszins zorgelijk genoemd mag worden. Het lijkt erop dat de hoge prijs van de console in Europa zijn tol eist.

Sony verkoopt in de PAL-regio alleen de high-end uitvoering, voorzien van 60 GB harde schijf, voor € 599. Een goedkopere versie lijkt er niet te gaan komen. Daarnaast moet de PAL-versie van de PS3 het zonder de Emotion-engine doen, waardoor de compatibiliteit met oudere PlayStation-games beperkt blijft. Dit in tegenstelling tot de Japanse en Amerikaanse PS3, die wel voorzien is van de Emotion-engine zonder dat hier een meerprijs voor gevraagd wordt.

X-bit Labs

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: