abonneren

Eén miljoen PlayStation 3-bezitters doen Folding@home

Sinds de introductie van de PlayStation 3, afgelopen maart, is de machine hard op weg één van de belangrijkste Folding@home-pijlers te worden. Volgens de Stanford University zijn er maar liefst 1 miljoen PlayStation 3-gebruikers geregistreerd bij het project.Folding@home iseen project waarbij op wereldwijde schaal computers die met het internet verbonden zijn gebruikt worden om wetenschappelijke berekeningen uit te voeren (in specifiek: het vouwen van proteïnen).
Het Folding@home-team is blij met het grote aantal PlayStation 3-gebruikers: volgens hun staat een netwerk van 10.000 PS3's gelijk aan een netwerk van 100.000 pc's. De PS3-gebruikers zorgen voor 74 procent van de totale rekenkracht van het netwerk. Leuk detail: sinds 16 september 2007 wordt Folding@home door Guinness World Records erkend als meest krachtige gedistribueerde netwerk ter wereld.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord