abonneren

Eén Google-zoekvraag is duizend computers waard

Google is druk bezig om het gehele bedrijf eco-vriendelijk te maken. Maar de internetgigant heeft zijn infrastructuur recentelijk zo aangepast dat het meer computers gebruikt om uw zoekvragen te verwerken in plaats van minder.In zijn keynote maakte Google's Jeff Dean bekend dat in de afgelopen tien jaarde rekenkracht die nodig is om het aantal online zoekvragente verwerken met een factor 1000is toegenomen. Om aande gigantische toename van het aantal zoekvragen te kunnen voldoen, heeft Google zijn infrastructuur aangepast.
Om ervoor te zorgen dat het systeem een complete index van uw zoekvraag in zijn geheugen kan opslaan, gebruikt Google tegenwoordig 1000 computers. Voorheen werden er maar 12 computers ingezet om een zoekvraag te indexeren.

Ondanks het een groot aantal computers dat wordt gebruikt en de gigantische hoeveelheden energie die de computers consumeren, blijft Google van mening dat het de meest energie-efficiënte datacentra's ter wereld heeft. Volgens Google verbruikt een zoekvraag evenveel energie als het menselijk lichaam opmaakt in tien seconden; namelijk 0,0003 kilowattuur.


Bron: glinden.blogspot.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord