abonneren

Een computer bedienen met uw tong

Een aantal slimme mensen in de VS is bezig een nieuwe computerinterface te ontwikkelen waarmee mensen met behulp van hun tong een computer kunnen bedienen.Om uw computer met uw tong te bedienen is het niet nodig om met het apparaat te tongzoenen. De ontwikkelaars zijn bezig een virtueel toetsenbord te ontwikkelen dat u in uw mond plaatst. Uw tanden zijn het toetsenbord en met uw tongkan u de toetsen indrukken.

Maysam Ghovanloo, de leider van het ontwikkelteam, denkt dat de nieuwe interface vooral voor functiebeperkte mensen een uitkomst zal zijn. Met hun tanden en tong kunnen ze hun rolstoel besturen, apparaten bedienen en hun computer gebruiken.

De tong is een goed controller om een computer mee te bedienen omdat het direct contact maakt met de hersenen in plaats van indirect via de ruggengraat zoals andere onderdelen van het menselijk lichaam. Zelfs mensen die bijna geheel verlamd zijn, kunnen vaak nog wel hun tong bewegen.


Meer informatie: Ghovanloo's Bog

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord