abonneren

Een aantal tegenslagen voor nVidia

Ondanks uitstekende grafische kaart-verkopen gaat het niet fantastisch met nVidia. Zo zijn moederbordfabrikanten teleurgesteld over de nieuwe chipsets en door een beslissing van de Deutsche Bank is het aandeel nVidia op de beurs flink gezakt.De chipsetdivisie van nVidia heeft het lastig: ze krijgen hun chipsets maar moeilijk gesleten aan Taiwanese moederbordfabrikanten. Een oorzaak is de EVGA-actie waarbij mensen met een 680i-moederbord voor weinig geld konden upgraden naar een 780i.
Deze actie is niet goed gevallen bij de rest van de partners. Ook vinden ze de 780i te duur en te weinig voordeel boven de 680i bieden. De 790i, nVidia's high-end-chipset, is nog een stuk duurder en kost zelfs meer dan Intel's X48. De kans is dan ook groot dat veel fabrikanten deze chipset niet gaan gebruiken.

De Deutsche Bank heeft de status van het aandeel nVidia van 'buy' naar 'hold' veranderd, waarop het aandeel prompt 7.4 procent daalde. Tussen december en nu is het aandeel maar liefst dertig procent van zijn waarde verloren. Overigens is nVidia niet de enige die zijn aandelen ziet dalen: door de zwakke dollar gaat het ook met de aandelen AMD, Google en Apple niet bijster goed.

Fudzilla

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie