abonneren

EEE Pc van Asus binnenkort met WiMAX?

Nieuws over de EEE Pc, de op Linux draaiende laptop van Asus die we hier in Nederland in april op de markt verwachten. Er zou hard gewerkt worden aan nieuwe modellen met onder meer WiMAX, én de verkoopcijfers van de laatste drie maanden van 2007 zijn bekend. Asus kan de champagneflessen opentrekken.In minder dan drie maanden gingen er namelijk 350.000 stuks over de toonbank. Analisten hadden van tevoren gedacht dat de verkoop ongeveer 300.000 stuks zou bedragen. Over drie maanden worden er weer nieuwe cijfers bekendgemaakt.
Die zullen een stuk hoger liggen, omdat de EEE Pc dan inmiddels ook in de Verenigde Staten en Japan te koop zal zijn.

Was er eerder nog sprake van dat de EEE Pc in januari in Nederland te krijgen zou zijn, inmiddels is dat opgeschoven naar april. Naar verwachting gaat de Eee Pc in de Benelux ongeveer 300 euro kosten. Hij zal voorlopig leverbaar zijn in één configuratie: S.S.D. (Solid-State Disk) van 4GB, 512MB DDR2 geheugen, 7"display, Intel CPU & Chipset, OS Linux, voorzien van LAN/WLAN, webcam, Hi-Definition audio, stereo speaker en ingebouwde microfoon en een 4-cells: 5200 mAh accu. De laptop weegt 0,92 kilo en is er voorlopig alleen in het zwart, hoewel daar in een later stadium misschien nog andere kleuren bij komen.


Aan nieuwe modellen wordt hard gewerkt. Geruchten gaan dat de nieuwe lijn wordt uitgerust met WiMAX, dat de batterijduur verbeterd zal zijn en dat er een versie met een 8,9"display komt.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie