abonneren

Eee Box: klein en zuinig

Gisteren was Computer Idee bij Asus, dat in Amsterdam allerlei nieuwe Eee-producten liet zien. Daaronder de Eee Box 202 (die sinds een paar weken in Nederland verkrijgbaar is) en meteen ook al de opvolger, de 204.De Eee Box is een klein, energiezuinig computertje dat weinig ruimte in beslag neemt. Het is zelfs mogelijk om de Box aan de achterkant van een lcd-scherm te bevestigen waardoor-ie helemaal uit beeld is.
Hij draait op een Intel Atom N270 (1.6 GHz)-processor (dezelfde die u ook in de meeste netbooks aantreft), heeft 1GB werkgeheugen, een harddisk van 80 GB, een cardreader, wifi en lan. Als operating system is gekozen voor Windows XP Home.

Asus geeft hoog op over het lage stroomverbruik (10% van een gewone pc) en het lage geluidsniveau dat de Eee Box produceert (26 dB). Ook de opstartsnelheid is volgens het bedrijf extreem: zo zou het 7 seconden na het opstarten al mogelijk moeten zijn om te internetten of te Skypen.

Op dit moment is alleen de 202 in Nederland verkrijgbaar, à € 249,-. In het eerste kwartaal van 2009 staat de 204 op stapel. Die is ondermeer voorzien van hdmi, een afstandsbediening en een grafische kaart met extra rekenkracht. Ook is de 204 uitgerust met een interne accu, waardoor u bij een eventuele stroomstoring nog zo'n 20 minuten kunt doorwerken.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie