abonneren

Edward Snowden 'aanwezig' bij Big Brother Awards in Nederland

Klokkenluider Edward Snowden zal via een videoverbinding aanwezig zijn bij de Big Brother Awards. De awards, in het leven geroepen door Bits of Freedom, zetten jaarlijks de grootste privacyschenders in de spotlights. Het is de eerste keer dat Snowden voor een Nederlands publiek spreekt.

Dit maakt Bits of Freedom bekend op zijn eigen site.

Snowden won al eens de Winston Award, een andere prijs van Bits of Freedom, die wordt uitgereikt aan iemand die ‘een uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd aan het bevorderen van de privacy’.
Hij kreeg die award voor het lekken van informatie de spionageactiviteiten van de NSA.

Volgens Hans de Zwart, directeur van Bits of Freedom, heeft Snowden eigenhandig het privacy-debat gekanteld. “Zijn onthullingen hebben privacy-inbreuken bij een grote groep mensen op de kaart gezet.”

Om optimaal gebruik te maken van de tijd met Snowden is er een mogelijkheid om vragen vooraf al in te sturen naar vraagvoorsnowden@bof.nl. Ook de bezoekers van de awards zullen de mogelijkheid krijgen om Snowden vragen te stellen.
De Big Brother Awards vinden 16 december plaats in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Waar de klokkenluider precies over gaat praten, is nog niet bekend, maar we hebben het vermoeden dat het wel over privacy zal gaan.

Geschreven door: Dave Laaper op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: klokkenluider

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord