abonneren

Eduhub.nl

Eindelijk heb je toestemming van je baas of de afdeling P&O om een cursus te volgen. Maar welke cursus kun je nu het beste volgen? Of beter gezegd: bij welke cursusaanbieder kun je je het beste inschrijven? Eduhub is een vergelijkingssite voor opleidingen, trainingen en cursussen, met ruim 400 verschillende onderwerpen, onderverdeeld in 21 categorieƫn.

Maar dat is niet alles: deze site onderscheidt zich door de beoordelingen van deelnemers. Iedereen die een cursus heeft gevolgd en hierover wil vertellen, kan een review achterlaten. Dit varieert van opmerkingen als "De trainer is bijzonder kundig en scherp in de begeleiding van de groep, maar ook om uiteindelijk de vinger op de zere plek te leggen, vaak waar je 'm zelf niet verwacht had!" tot "Verouderd lesmateriaal met nog gegevens die al meerdere jaren gewijzigd zijn. Je kunt net zo goed het handboek loonheffingen van de Belastingdienst bestellen en de kleine gids sociale verzekeringen en arbeidsrecht. De lesstof is voornamelijk hieruit overgenomen, maar de wijzigingen zijn niet verwerkt." Lekker duidelijk dus. We vermoeden dat deze laatste cursusaanbieder niet heel veel aanmeldingen meer zal krijgen.

Wel jammer dat je niet kunt zoeken op deze gebruikerservaringen. Wij willen wel weten hoe anderen denken over een bepaalde cursusaanpak of cursusleider. Misschien is dit niet gedaan om de adverteerders/sponsors niet tegen zich in het harnas te jagen?

Eduhub presenteert zich als onafhankelijke vergelijker. Dit onderstrepen ze door inzicht te geven in de wijze waarop de adverteerder bij hen terecht kan. Zo kan iedere aanbieder zijn complete aanbod invoeren in de database met cursussen, en de hoogste positie in de zoekresultaten wordt niet verkocht. Geld verdienen doet Eduhub dus op een andere manier, met banners en sponsor- en partnerschappen.

Behalve geld verdienen geeft Eduhub ook geld weg: als dank voor elke nagelaten gebruikservaring maakt de site € 1 over aan de Stichting Edukans, een stichting die zich hard maakt voor opleidingen voor kansarme kinderen. Kijk, dat is nu een prima reden om (desnoods met terugwerkende kracht) al uw cursuservaringen te delen met de rest van de wereld!

www.eduhub.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Website, Algemeen

Tags: