abonneren

Echte Smartbooks op CeBIT

Het Duitse bedrijf Smarbook AG lijkt zich drukker te maken over het vermeende misbruik van het woord smartbook dan dat het positieve publiciteit genereert met eigen producten. Op de CeBIT komt daar verandering met de introductie van een ultra-dun notebook Logo.Door fabrikanten van kleine mini-notebookjes zonder Intel processor, wordt het woord smartbook vaak gebruikt als soortnaam.
Het bedrijf Smartbook AG procedeert hiertegen en wil ook de pers verbieden het woord smarbook in deze context van kleine notebookjes te gebruiken.

Op de CeBIT toont Smartbook AG twee nieuwe laptopjes. De Smartbook Logo is een 1,3 kg wegend dun notebook dat gebruik maakt van een Intel ulv-processor met 1 GB geheugen, een 1366 x 768 display en Windows 7 Home premium. Ook is er een Smartbook Razor met een geborsteld aluminium kast. Dit is meer een netbook met een 11,6 inch scherm, omdat het is voorzien van een Atom N280 processor. Beide apparaten gaan ongeveer 700 euro kosten. Of ze ook buiten Duitsland te koop zullen zijn is niet bekend.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: