abonneren

EC eist uitleg van Microsoft over hoge prijzen

Ondanks dat Microsoft heeft uitgelegd waarom het torenhoge prijzen vraagt voor informatie over hoe extern ontwikkelde software geïntegreerd kan worden met zijn Windows-besturingssysteem is de Europese Commissie nog niet klaar met de softwaregigant.De Europese Commissie (EC) gaf Microsoft een deadline - die afgelopen nacht afliep - om uit te leggen waarom het bedrijf onredelijk hoge prijzen vraa
gt voor toegang tot zijn Windows Server-protocol. De EC denkt dat Microsoft dit doet om de concurrentie op afstand te houden en eiste daarom een goede uitleg van Microsoft. Microsoft heeft gisteren op het laatste moment zijn uitleg doorgegeven aan de EC. Deze gaat nu kijken of de uitleg een goed excuus is. Microsoft heeft echter met zijn zeer late uitleg wel de laatste goodwill bij de EC verspeeld. De EC heeft zijn buik vol van de vertragende tactieken van Microsoft.

Commissaris Neelie Kroes heeft tegen de ABA (American Bar Association) haar ongerustheid uitgesproken over het feit dat in de geschiedenis van de EC nog nooit een bedrijf de eisen van de Commissie heeft geweigerd te doen. Microsoft is het eerste bedrijf dat dit wel probeert. Het is voor Kroes duidelijk dat hoge boetes opleggen aan Microsoft niet werkt en dat er structurele oplossingen moeten komen om het machtsmisbruik van Microsoft tegen te gaan. Wat Kroes voor ogen heeft, is niet helemaal duidelijk maar er is een kans dat de EC eist dat Microsoft zichzelf opsplitst in kleinere bedrijfjes.


Bron: ArsTechnica

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: