abonneren

Ebooks straks in kleur

E Ink, het bedrijf dat de displays maakt voor de e-readers met ‘digitale inkt'-displays heeft aangekondigd dat ze een kleurenversie van e-readerschermen gaat leveren.De technologie die Triton genoemd wordt, kan duizenden kleuren weergeven in combinatie met grijstinten in 16 niveaus.
Volgens E Ink is het nieuwe scherm ideaal voor het weergeven van tekeningen, kaarten, grafieken, foto's, strips en advertenties. Het kleuren E Ink-scherm is niet geschikt voor het weergeven van video, voornamelijk omdat het daarvoor te traag is.

De Chinese fabrikant Hanvon is de eerste die e-readers met de nieuwe kleurenschermen gaat produceren. De reader van Hanvon zal een 10-inch scherm krijgen. Deze wordt getoond op de FPD International beurs voor beeldschermen in Japan.

Tot nu toe zijn e-readers die kleur weergeven uitgerust met een lcd-scherm. De nieuwe E Ink schermen zorgen net als de zwart-wit versie voor een dunnere en lichtere lezer die veel minder energie gebruikt. Ook zijn E Ink schermen beter te lezen in fel (zon)licht.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie