abonneren

Ebay wil online ticketbureau StubHub kopen

Ebay staat op het punt om de populaire webdienst StubHub te kopen voor een bedrag van $300 miljoen. Op StubHub kunnen gebruikers tickets voor populaire evenementen - zoals concerten of theater-voorstellingen - kopen en verkopen.De informatie over de op handen staande overname komt van anonieme bronnen. Hani Durzy, woordvoerder bij Ebay wil geen commentaar geven op de geruchten.
Ook Jeff Fluhr, de oprichter en baas ban StubHub, was niet bereikbaar voor commentaar. Indien de overname doorgaat, krijgt eBay een van de snelst groeiende webdiensten in handen.

Het alternatieve online ticketbureau StubHub wordt sinds zijn lancering alleen maar populairder, onder andere door de verkoop van kaartjes voor populaire sportevenementen in de VS die vaak tegen een zeer hoge meerprijs worden doorverkocht. Volgens StubHub hebben gebruikers voor meer dan $400 miljoen aan kaartjes gekocht via de webdienst. Verkopers moeten een percentage van 15 procent van de verkoopprijs afdragen aan StubHub en kopers moeten nog eens 10 procent commissie betalen.

Ebay wil al een aantal jaren StubHub kopen. De veilinggigant kocht in 2002 bijna het online ticketbureau voor $20 miljoen, maar toen liepen de onderhandelingen spaak. Nu is eBay bereid om meer dan 10 keer zoveel voor de webdienst neer te leggen.


Website: www.stubhub.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: