abonneren

eBay wil herziening Louis Vuitton-beslissing

eBay vecht met hand en tand tegen een recente beslissing van de rechtbank over de verkoop van cosmetische producten en mode-accessoires. De rechtbank heeft namelijk besloten dat eBay verantwoordelijk is voor het bepalen of deze producten echt of namaak zijn, en dat is volgens eBay onmogelijk.Er worden dagelijks een flink aantal designertassen, accessoires en parfums verkocht. Dat een gedeelte hiervan namaak is, zal niemand verbazen -- van het gedeelte dat echt is, wordt slechts een klein deel door officiële verkopers verkocht.
Designers vinden dit een ramp: ze willen de prijzen zo hoog mogelijk houden om de status van hun creaties niet aan te tasten. Louis Vuitton heeft hierom zelfs eBay voor de rechtbank gesleept. En gewonnen...

De Parijse rechtbank heeft op 30 juni besloten dat eBay alle verkopen van namaakproducten en zelfs de verkoop van producten door niet-geauthoriseerde verkopers moet tegenhouden. Hieronder valt óók de verkoop van tweedehands accessoires door consumenten! Dit is uiteraard een drama voor eBay, vooral wanneer andere merken dit voorbeeld gaan volgen. Daarnaast claimt eBay dat het technisch gezien onmogelijk is om te bepalen welke producten echt zijn, en welke namaak. Daarom laat eBay het niet bij dit besluit zitten en legt de zaak voor aan het Franse hooggerechtshof.

Overigens geldt de beslissing vooralsnog alleen voor Frankrijk. Zo is in Amerika bij wet opgenomen dat 'grijze verkoop' geheel legaal is, omdat het consumenten ten goede komt. Hoe het in andere Europese landen zit is nog niet duidelijk.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie