abonneren

eBay vervangt veilingen voor vaste prijzen

eBay gaat een grote verandering doorvoeren. De veilingdienst wil minder producten via opbod verkopen en meer tegen vaste prijzen. eBay hoopt met het nieuwe beleid beter te kunnen concurreren met aartsvijand Amazon.com.Het gaat goed met Amazon. Het marktaandeel van de online winkelier blijft groeien. Met concurrent eBay gaat het minder goed. Vooral een aantal recentelijk doorgevoerde beleidsaanpassingen en prijsverhogingen heeft kwaad bloed gezet bij een grote groep verkopers, die massaal zijn weggelopen.
Een andere reden voor het afnemende marktaandeel van eBay is dat veel mensen door hun drukke levens niet meer langdurende veilingen kunnen bijhouden. Ebay hoopt dat het met het aanbieden van producten tegen vaste prijzen weer wat marktaandeel kan terugwinnen.

Verkopers kunnen nu al een product aanbieden via de "Buy It Now"-optie, maar dan moeten ze wel meer geld afdragen aan eBay dan wanneer ze een product veilen. Om de "Buy It Now"-optie aantrekkelijker te maken voor verkopers, gaat eBay zijn gehele prijsbeleid aanpassen. Het nieuwe beleid gaat op 16 september in, op tijd voor de komende feestdagen. Verkopers die een product aanbieden via "Buy It Now" of tegen een vaste prijs betalen dan nog maar 35 cent.

eBay gaat tevens kopers minder betalingsmogelijkheden aanbieden. Kopers kunnen voortaan niet meer betalen met cheques, contant geld of internationale "money orders". Verkopers kunnen alleen nog maar betalen met een creditkaart, een debitkaart of met PayPal. Ebay wil met de beperktere betalingsmogelijkheden het aantal frauduleuze transacties beperken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord