abonneren

Ebay verkoopt voipdienst Skype

Ebay verkoopt Skype aan een groep privé-investeerders, in plaats van de eerder verwachte beursgang.De New York Times weet te melden dat de kopers er de vraagprijs van twee miljard dollar voor willen betalen. Interessant detail is dat onder de kopers onder andere Marc Andreessen is te vinden net als een investeerde die vroeger al eens een belang in Skype hebben gehad.Eerder hebben de oorspronkelijke oprichters geprobeerd Skype terug te kopen maar hun bod van 1,7 miljard dollar werd te laag bevonden.

Skype doet het nog steeds goed met de goedkope voip diensten. Met 481 miljoen geregistreerde gebruikers, is er een groei van 8,4 % in een jaar tijd. De verwachte jaaromzet bedraagt ca. 800 miljoen dollar.

Er wordt 30 miljard minuten met Skype gebeld waarvan ruim 3 miljard via het betaalde SkypOut. Volgende maand gaan de startarieven voor het bellen naar vaste en mobiele nummer omhoog tot acht cent.

De Skype strategie is om Skype op zo veel mogelijk mobiele telefoons geïnstalleerd te krijgen. Als mobiele providers dit niet blokkeren kunnen de mobiele telefoongebruikers onderling gratis met Skype bellen over het mobiele internet. Uiteraard zal dit potentiële inkomstenverlies van de mobiele providers op de een of andere manier gecompenseerd moeten worden.

Via: Emerce

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie