abonneren

eBay raakt StumbleUpon kwijt; Skype volgt?

Twee jaar geleden kocht eBay de sociale bookmarksite StumbleUpon op. Inmiddels hebben de oprichters uit frustratie de site weer teruggekocht van eBay. Er zou geen synergie geweest zijn met de veilinggigant. Ook de toekomst van Skype binnen eBay is inmiddels onzeker.StumbleUpon is in 2001 opgericht door Garrett Camp en Geoff Smith. Op de site worden links naar interessante websites opgeslagen en gedeeld met vrienden. Deze sites kunnen vervolgens beoordeeld worden.
eBay nam de site in 2007 over voor een bedrag van $75 miljoen, waarna het ledental toenam van 2,3 miljoen tot meer dan 7,4 miljoen. Het aantal adverteerders op StumbleUpon nam toe van 100 naar bijna 20.000.

Toch is de overname geen gelukkige geweest voor eBay. De veilingsite wist zich eigenlijk geen raad met de sociale bookmarksite en faalde met een plan op de proppen te komen om de techniek in de eigen producten te integreren. eBay zocht daarom in 2008 al naar een koper voor de site. Inmiddels is StumbleUpon dus weer terug bij zijn oorspronkelijke oprichters, met behulp van een drietal investeringsmaatschappijen.

Niet alleen StumbleUpon maar ook Skype is eBay een doorn in het oog. eBay krijgt het maar niet voor elkaar de voip-dienst winstgevend te maken en met de beoogde integratie van Skype in eBay is het nooit ver gekomen. eBay zou nu van Skype af willen. De oprichters van Skype denken er over de dienst terug te kopen en gaan investeerders langs om $1 miljard op te halen, maar het is nog maar de vraag of eBay met dit bedrag akkoord gaat. Volgens The Wall Street Journal zou eBay de waarde van Skype namelijk een stuk hoger inschatten.

WebWereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord