}
abonneren

eBay pakt verkopers Playstation 3 hard aan

Veilingsite eBay is druk bezig om de verkoop van Playstation 3-consoles via zijn website stop te zetten. Medewerkers van Amerikaanse gameshops konden vorige week een PS3 kopen in de voorverkoop. Een groot aantal van hen biedt nu hun exemplaren voor astronomische bedragen aan op eBay. Veel gamers die uitkijken naar de Playstation 3 denken dat de medewerkers van gameshops opnieuw misbruik maken van hun positie net als dat ze deden toen de Xbox 360 uitkwam.
Toen maakten veel gameshop-eigenaren misbruik van het tekort aan Xbox 360-consoles door ze uit de winkelschappen te halen en voor grote bedragen op eBay te veilen. In enkele gevallen namen de eigenaren van gameshops alle winkelexemplaren in beslag waardoor het tekort alleen maar groter werd.

eBay probeert nu dit misbruik te voorkomen door alle verkopen van PS3’s te verbieden. Dit is waarschijnlijk niet genoeg om de zwarte markt in PS3’s te stoppen, maar het zal er hopelijk voor zorgen dat veel gamers een PS3 gewoon in een winkel kunnen kopen en tegen een normale prijs.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI