abonneren

eBay opent site voor externe applicaties

eBay gooit in navolging van sociale netwerkdiensten als Facebook en Orkut zijn veilingdienst open voor externe ontwikkelaars. Het plan van eBay om de site open te gooien heet Project Echo. Het geeft externe ontwikkelaars de mogelijkheid om hun eigen software te draaien binnen eBays Selling Manager. De Selling Manager-applicatie biedt 700.000 verkopers een centrale dashboard waarmee ze hun verkopen kunnen beheren.

Door zijn veilingdienst open te gooien, hoeft eBay niet meer alle applicaties en extra functies zelf te ontwikkelen. Het is voor beide partijen een win-win situatie. eBay krijgt er tientallen gratis applicaties en functies bij en externe ontwikkelaars kunnen een extra zakcentje verdienen. eBay vangt tevens een gedeelte van de inkomsten die ontwikkelaars verdienen met hun applicaties.

Om de stabiliteit van de veilingdienst te garanderen en het vertrouwen van de gebruikers niet te schaden, moet eBay elke externe applicatie goedkeuren voordat deze wordt toegevoegd aan de site. Ontwikkelaars krijgen toegang tot grote hoeveelheden gebruikersdata, zoals inventaris, laatste biedingen en complete transacties - waardoor ze een goed inzicht krijgen in het gedrag van eBay-gebruikers.

Ontwikkelaars kunnen eind dit jaar een testaccount aanvragen voor Project Echo. Begin 2009 - na de feestdagen in december - zal eBay het project opengooien voor meer ontwikkelaars.


Meer informatie: developer.ebay.com/echo

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie