abonneren

eBay lanceert deze zomer Fair Trade-site

Fair Trade is op dit moment ‘hot'. Het idee om mensen in ontwikkelingsland een redelijk bedrag te betalen voor hun producten en diensten begint in de Westerse Wereld langzaam geaccepteerd te worden.Ook het bedrijfsleven is steeds meer bereid arme mensen minder uit te buiten. Het internationale bedrijfsleven heeft er baat bij wanneer burgers in ontwikkelingslanden meer geld verdienen en dus meer geldkunnen besteden an Westerse luxeproducten. Veilinggigant eBay is één van de eerste online winkeliers die fair trade-producten online gaat verkopen.

Deze zomer lanceert eBay samen met de non-profitorganisatie World of Good de online winkel WorldofGood.com. eBay heeft in de aanloop naar de lancering een communitysite gecreëerd waar gebruikers met elkaar over Fair Trade kunnen praten en waar gebruikers hun fair trade-producten onder de aandacht kunnen brengen.

eBay blijft natuurlijk een commerciële onderneming en het lanceert WorldofGood.com omdat er veel geld met Fair Trade te verdienen is. De wereldwijde markt voor Fair Trade wordt geraamd op $45 miljard per jaar.

Met de site wil eBay een nieuwe groep klanten aantrekken. Maar zeven tot 12 procent van de eBay-gebruikers is geïnteresseerd in fair trade-producten. eBay wil niet dat klanten meer geld gaan uitgeven, maar dat ze meer keuzes krijgen waaraan ze hun geld uitgeven.

Het zal voor eBay lastig worden om WorldofGood.com transparant te maken voor gebruikers. De site kan alleen een succes worden wanneer klanten kunnen controleren of de verschillende producten eerlijk geproduceerd en gekocht zijn. Daarom gaat eBay zoveel mogelijk informatie geven over de producten; zoals waar ze vandaan komen, hoe ze geproduceerd zijn en wat hun impact op het milieu is.


Bron: news.cnet.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord