abonneren

eBay en Craigslist vechten het uit voor de rechtbank

De relatie tussen eBay en Craigslist liep in 2008 op de klippen, met aanklachten over en weer tussen beide partijen. Van een rechtszaak kwam het elke keer niet -- althans, tot nu. De veilingsites gaan hun onenigheden nu voor de rechter uitvechten.De eerste aanklachten stammen uitmei 2008, toen eBay de oprichters van Craigslist (Craig Newmark en James Buckmaster) beschuldigde van achterkamertjespolitiek, waardoor het aandeel van eBay in Craiglist tot minder dan 25 procent afnam. Het resultaat hiervan was dat eBay zijn zetel in de raad van directeuren moest afstaan.

Craigslist diende op zijn beurt een aanklacht in tegen eBay; de veilinggigant zou zijn zetel misbruikt hebben om bedrijfsgeheimen te stelen. eBay zou met deze gevoelige informatie een concurrerende dienst gestart zijn: Kijiji.

De rechtszaak gaat nu eindelijk van start. eBay heeft het volle vertrouwen in een goede afloop en heeft alvast een aandeelhoudersverklaring opgetekend, waarin duidelijk staat welke rechen en plichten eBay zou hebben als aandeelhouder van Craigslist. Craigslist beweert echter dat eBay vuile spelletjes speelt en de Craigslist-naam gebruikt om advertenties voor zijn eigen diensten te verkopen.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: