abonneren

eBay boycot wereldwijde ivoorhandel op zijn sites

Online veilingdienst eBay boycot vanaf eind juni alle handel in olifantenivoor op zijn sites. Dierenbelangengroepen zijn blij met de beslissing van eBay omdat de meeste handel in ivoor illegaal is.
Volgens de IFAW (International Fund for Animal Welfare) is eBay de eerste online dienst die de internationale handel in olifantenivoor boycot.

Volgens IFAW-baas Peter Pueschel is de beslissing van eBay een belangrijke stap in het gevecht tegen de illegale ivoorhandel. Maar Pueschel zou liever zien dat er een totaal verbod komt op de handel in ivoor. Uit een recent onderzoek van de IFAW blijkt dat 94 procent van alle olifantenivoor dat op eBay werd verhandeld zeer waarschijnlijk illegaal was.

Internationale regels over de handel in wilde dieren of producten gemaakt van wilde dieren verschillen per land en zijn vaak zeer complex verwoord. Volgens de IFAW is het verboden om bewerkt of onbewerkt ivoor te verkopen tenzij het antiek is en er een bewijs van de ouderdom van het stuk bij zit.

De CITES (Convention on International Trade in Endangered Species) kondigde in 1989 een totaal verbod aan op de internationale handel in ivoor. Het verbod zorgde ervoor dat de handel in ivoor bijna geheel stopte. De laatste jaren neemt de handel echter weer toe.


Bron: Reuters

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord