abonneren

E-mailloze vrijdag 27 november

Aanstaande vrijdag 27 november 2009 vindt in Nederland en Belgiƫ voor de tweede maal e-mailloze vrijdag plaats. Mensen en bedrijven worden opgeroepen om die dag geen of zo weinig mogelijk e-mails te versturen.

E-mail dreigt ten onder te gaan aan zijn eigen succes. Het aantal e-mails blijft schrikbarend groeien, ten koste van de efficiëntie en het persoonlijk contact. Maar ook het psychologisch welzijn lijdt zwaar onder e-mail: alsmaar vaker wordt de e-mailterreur gezien als de oorzaak van overmatige stress, burn-out en erger... Door de opkomst van smartphones waarmee e-mails de klok rond kunnen worden verstuurd en gelezen, neemt het probleem alleen nog maar toe. Met deze e-mailloze vrijdag wil de initiatiefnemer, communicatieconsultant Gunnar Michielssen mensen en bedrijven bewuster laten omspringen met elektronische post.

Op de e-mailloze vrijdag moeten belangrijke en dringende boodschappen zoveel mogelijk telefonisch of rechtstreeks worden overgemaakt. "Collega's die elkaar nog nooit gesproken hebben, worden zo verplicht kennis te maken. Een dag zonder e-mail breekt de werkroutine en maakt medewerkers bewust van hun eigen gedrag", aldus Gunnar Michielssen. "Elk bedrijf zou e-mail minstens één dag per jaar moeten bannen. Daarom roepen we op om op vrijdag 27 november één dag geen e-mails te lezen of te verzenden."

Op emaillozevrijdag.nl vindt u 10 korte video's, die kunnen  helpen om niet in de e-mailval te trappen. Zo leert u een nieuwe e-cultuur in twintig minuten. De eerste e-mailloze vrijdag was vorig jaar.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie