abonneren

E-books toch niet in lage btw-tarief

Digitale e-books vallen volgens het Belastingplan 2010 toch niet in het lagere btw-tarief. Dat betekent dat kopers van digitale boeken toch de volle 19 procent btw over het product moeten betalen. Eerder berichtten we dat de digitale boeken zouden vallen onder het lage btw-tarief van 6 procent. Uit een document van het Belastingplan 2010 blijkt dat de elektronische boeken toch gaan vallen onder het tarief van 19 procent. Eerder deze maand gaf Staatssecretaris De Jager van Financiën aan het verschil tussen e-books en gedrukte boeken op te heffen.

De verlaging naar 6 procent btw gaat overigens wel gelden voor fysieke dragers van digitale boeken en cursussen, zoals cd-roms, dvd's en usb-sticks. Volgens een woordvoerder van Financiën staat een Europese wetgeving een uniform tarief in de weg, waardoor er nu nog een onderscheid wordt gemaakt tussen content op cd-roms en gedownloade content. Volgens de woordvoerder tegen Webwereld: "Als een bestand wordt gedownload, wordt het beschouwd als een elektronische dienst. Als je het op een cd-rom koopt, dan is het een levering van een goed. Europa maakt daar onderscheid in."

De woordvoerder laat verder weten dat het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen werkt aan een laag btw-tarief op elektronische informatiediensten. Deze wetgeving moet echter eerst door Brussel worden goedgekeurd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie