DVD Jon maakt Apple's FairPlay open voor iedereen

Drm-hacker Jon Johansen, vooral bekend als DVD Jon, heeft een manier gevonden om Apple's FairPlay-technologie te omzeilen. Hij biedt nu bedrijven hier een licentie op aan, zodat deze bedrijven hun media ook op Apple-apparatuur kunnen afspelen.Johansen zou contact gehad hebben met Apple-baas Steve Jobs over zijn nieuwe technologie om andere muziekformaten af te kunnen spelen op iPods. Steve Jobs zou gezegd hebben dat hij geen actie zou ondernemen tegen DVD Jon.
Deze wat vreemde reactie valt waarschijnlijk te verklaren aan de techniek zelf: in plaats van het strippen van de FairPlay-drm-techniek wordt er een extra laag ingebouwd die andere services mogelijk maakt.

Hoewel dit betekent dat de iPod nu ook aan andere muziekdiensten dan iTunes gekoppeld kan worden en er daarmee minder iTunes-nummers verkocht gaan worden, zou het wel eens kunnen dat Apple ervan overtuigd is dat het de verkopen van iPods stimuleert. In ieder geval lijkt het erop dat Apple eerst eens wil kijken welke gevolgen het heeft voor de markt, voor hij een definitieve beslissing maakt.

Bron: BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: