abonneren

Dutch Game Award: kwaliteit en diversiteit

Per 1 oktober is de inschrijving voor de eerste Dutch Game Awards gesloten. Meer dan 40 bedrijven hebben 64 games aangemeld in verschillende categorieën. Bij de aanmeldingen zitten een groot aantal games met internationale faam zoals Overlord, met meer dan 1 miljoen verkochte exemplaren. Maar ook andere internationaal bekende games zitten er tussen zoals My Horse and Me (Wii, PC en DS), Stratego (DS), Toki Tori (Wii-ware) en Governor of Poker (online). Er zijn ook een groot aantal online advergames, die voor marketing doeleinden worden ingezet.
Centraal Beheer heeft Skydiver ingezet op Hyves waar het spelletje meer dan 2 miljoen keer gespeeld. Andere advergames promoten sportproducten en sportdranken tot TV uitzendingen en TV zenders.

Sterke vertegenwoordiging educatieve games
Ongeveer de helft van de games heeft een educatieve boodschap. De games variëren in doelgroep: Klokhuis Gamestudio voor kinderen, Taaltreffers voor jongeren of Sharkworld voor projectleiders. Ook banen zoeken, schepen varen of de arboregels naleven kun je allemaal spelenderwijs leren. Milieu speelt een rol bij verschillende aanmeldingen zoals Climate Quest, Proefrit naar de toekomst, Wadlandis.nl of Gastons Groene Prijzenspel. Een groot deel van deze spellen zijn online te spelen.

Games zijn ook in opkomst in de zorg. GIDZ is een pakket opleidingstools waar al 20.000 zorgverleners gebruik van maken. Spellen zoals GRIP, voor kinderen met diabetes, of Self City, voor sociaal emotioneel beperkte kinderen, laten zien dat games tot vernieuwende oplossingen leiden.

Vernieuwing in mobile games
Vernieuwing is er ook op mobiel gebied. Er zijn een aantal games die gebruik maken van de mobiele telefoon en locatiebepaling zoals Fort Amsterdam, Get Lost, of Navball. De game Circular Assault is speciaal gemaakt voor de iPhone en maakt gebruik van de bewegingssensor van de iPhone.


Website: http://www.gameinthecity.nl/

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: