abonneren

Duitsland sluit Wikileaks af

De Duitse politie is het kantoor van Wikileaks.de binnengevallen en heeft de domeinnaam overgedragen aan de overheid. De inval is het gevolg van een publicatie van een geheime censuurlijst die de Australische overheid wil gaan hanteren.Op de gelekte lijst, die door Wikileaks.de gehost werd, was te lezen dat de Australische overheid niet alleen kinderpornosites wil censureren, maar ook sites die zich uitspreken tegen de Australische overheid. Door de publicatie van de lijst, lijkt het invoeren van de censuurwet inmiddels op losse schroeven te staan.
Vreemd genoeg is de sluiting van Wikileaks.de niet het gevolg van druk vanuit Australië. De Australian Communications and Media Authority (ACMA) zegt van niets te weten. Wikileaks.de claimt dat de Duitse overheid op eigen houtje geopereerd heeft, omdat het zelf van plan is een dergelijke censuurlijst in te voeren en wil voorkomen dat deze op de site terecht zal komen.

Inmiddels is er veel kritiek op de politieactie; één van de hoofdcommissarissen van de Berlijnse politie heeft toegegeven dat hij niet wist dat Wikileaks.de als officiële, internationale persorganisatie geregistreerd stond. Vreemd genoeg krijgt Wikileaks.de zijn domein voorlopig niet terug, waarmee Duitsland en China de enige landen ter wereld zijn die de site censureren.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord