abonneren

Duitsers willen sneller internet

Duitse steden willen sneller internet. Maandag heeft de Deutscher Städte- und Gemeindebund bij de landsregering aangedrongen om alle belemmeringen die er nog zijn weg te nemen zodat heel het land toegang tot internet kan krijgen. In totaal 5 miljoen Duitsers zitten nog altijd zonder breedband. Slechts 1 procent is op glasvezel aangesloten.
In de VS is dit altijd nog 10 procent en in Japan zelfs 85 procent.

Voorzitter Gerd Landsberg van de Deutscher Städte- und Gemeindebund (een soort Vereniging van Gemeenten) denkt dat het aanleggen van glasvezel 250.000 extra banen zou kunnen opleveren.

Eerder heeft de Duitse regering gezegd dat in 2010 heel Duitsland toegang zou moeten hebben tot breedband internet, maar of dat gaat lukken is de vraag. De Bundesrat heeft wel toegezegd om de internetverbindingen op de platteland te verbeteren.

Duitsland loopt ver achter op Nederland, waar hooguiit 300.000 mensen geen toegang hebben tot snel internet. Daarbij gaat het hoofdzakelijk om afgelegen boerenbedrijven. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord