abonneren

Duitsers domineren Second Life

De virtuele wereld Second Life wordt ontwikkeld in de Verenigde Staten maar uit een onderzoek van bureau comScore blijkt dat het merendeel van de gebruikers uit Europa komt. Het aantal Duitse gebruikers is zelfs groter dan het totale aantal Amerikaanse gebruikers. Second Life wordt ontwikkeld door Linden Lab.
Het is een virtuele wereld waar gebruikers virtuele alter-ego's kunnen maken, genaamd avatars, virtuele grond kunnen kopen en in contact kunnen komen met andere gebruikers. Second Life heeft zijn eigen virtuele geldeenheid die ingeruild kan worden voor echte Amerikaanse dollars. Meer dan zes miljoen accounts zijn er sinds de lancering van de virtuele wereld aangemaakt, maar het aantal actieve gebruikers ligt een stuk lager.

Het onderzoek van comScore is gehouden onder meer dan twee miljoen computergebruikers. Mensen die gebruikmaken van openbare computers, zoals in internetcafés, zijn niet meegenomen in het onderzoek. Uit het onderzoek blijkt dat 61 procent van de gebruikers uit Europa komt. Duitsland heeft 209.000 gebruikers (16 procent), de VS 207.000, Frankrijk heeft 104.000 en Groot-Brittannië 72.000. 60 procent van het totale aantal gebruikers is van het mannelijk geslacht.

Uit onderzoek verricht door Linden Labs blijkt dat 26,8 procent van de gebruikers uit de VS komt, 13,5 procent uit Duitsland, 8,2 procent uit Frankrijk en 6,7 procent uit Groot-Brittannië.


Bron: Reuters

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: