abonneren

Duitse Wikipedia dicht om omstreden opmerking

De Duitse Wikipedia-site is op last van de Duitse rechtbank enige weken gesloten. Dit is naar aanleiding van een kort geding, ingediend door een Duitse politicus die het niet eens was met opmerkingen over zijn Stasi-verleden op de site.Lutz Heilmann, parlementslid van Die Linke spande het korte geding tegen de Duitse Wikipedia-organisatie aan.
Op zijn Wikipedia-pagina stond vermeld dat hij in de DDR-tijd voor de Duitse geheime dienst, de Stasi, gewerkt heeft. Heilmann besloot het artikel niet te rectificeren of reclameren bij Wikipedia, maar meteen de site voor de rechter te slepen wegens laster. De rechter heeft besloten dat Wikipedia.de nu vier weken lang dicht moet. Of deze maatregel effectief is, moet nog blijken: via een directe link is het gewraakte artikel nog gewoon te lezen.

Webwereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord