abonneren

Duitse twintigers prefereren internet boven partner

Duitse twintigers doen hun partner of hun auto weg voordat ze afstand doen van hun internetverbinding of hun mobiele telefoon. Dit blijkt uit een onderzoek door de Duitse breedbandassociatie Bitkom. Ongeveer 84 procent van de respondenten tussen de 19 en 29 jaar vindt hun internetverbinding belangrijker dan hun partner of hun auto. Ook het idee om verder te leven zonder mobiele telefoonis voor 97 procent ondragelijk. Volgens August-Wilhelm Scheer, de president van Bitkom, toont het onderzoek niet aan dat het internet een anoniem medium is dat automatisch leidt tot sociale apathie.


Aan het onderzoek van Bitkom hebben 1.000 mensen meegedaan. De helft van de respondenten heeft via het internet nieuwe vrienden ontmoet. Ongeveer acht procent heeft dankzij het internet een nieuwe relatie gevonden.

"Het web creëert nieuwe relaties en resulteert niet in autisme en onmenselijkheid," aldus Scheer. Hij gaf toe zelf ook zenuwachtig te worden wanneer hij op vakantie er achter komt dat er geen internetverbinding is.

Volgens Scheer is er in Duitsland een digitale kloof. De kloof bevindt zich niet tussen mensen van 30 of 40 jaar, maar tussen mensen van 50 jaar en ouder en de rest van de gedigitaliseerde samenleving. Hoe mensen van 30 en 40 jaar oud het internet gebruiken is ongeveer hetzelfde. Maar het verschil tussen hun internetgedrag en die van 50-plussers was significant. Scheer ziet het als een uitdaging om ervoor te zorgen dat alle leeftijdsgroepen in een samenleving gelijk vertegenwoordigd zijn op het internet.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: