Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Duitse politie komt niet langs encryptie Skype

Het lukt de Duitse politie niet om de encryptie van de internet-telefoniesoftware Skype te kraken. De Duitse politie wil langs de encryptie komen om verdachte personen te kunnen afluisteren.Met Skype kunnen gebruikers via het internet gratistelefoongesprekken voeren met andere gebruikers.

"We hebben problemen met de encryptie in de Skype telefoonsoftware," zegt Jörg Ziercke, de baas van de federale Duitse recherchedienst BKA. "We kunnen het niet ontcijferen. We willen nu toegang krijgen tot de kern van de software voordat een gesprek versleuteld of ontcijferd is."

Volgens experts is de software voor Skype en andere VoIP-diensten moeilijk te onderscheppen omdat de software stemdata verzendt als kleine pakketjes en deze verstuurt via duizenden routers. Traditionele telefoongesprekken zijn een constante connectie tussen twee partijen.

De Duitse politie vraagt niet aan Skype om een versleutelcode te geven of om ze toegang te geven tot de sofware via een achterdeur. "Er zijn geen gesprekken gaande met Skype. Ik denk niet dat dit zal helpen," aldus Ziercke. Hij wil niet dat de concurrentiepositie van het bedrijf verslechtert. "Ik denk niet dat een provider mee zal werken."

Ziercke drong aan op meer bevoegdheden voor de politie om via internet telefoongesprekken te kunnen afluisteren en via 'Trojaanse paarden' bestanden te kunnen controleren op pc's van verdachten. De politie kan daarmee informatie verzamelen zonder alleen afhankelijk te zijn van telefoontaps.


Bron: Reuters

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

Laatste reactie